Wijn-, Tap- & eethuis

Je kunt de wereld rondzeilen, maar je voelt je nergens zo comfortabel als thuis. Dat weten wij bij Amicaal en daarom doen wij er alles aan om te zorgen dat jij je thuis voelt bij ons. In ons Wijn-, Tap-& Eethuis ben je meer dan een gast. Dit merk je aan de glimlach waarmee je wordt ontvangen. Aan ons interieur met een knipoog naar het thuisgevoel. En aan de extra stap die we graag zetten om te zorgen dat je het naar je zin hebt.

De naam Amicaal staat dan ook voor wie wij zijn. Gastvrij, warm en ongedwongen. Dat onze gasten dit amicale gevoel waarderen zie je terug in de beoordelingen. Maar de beste beloning is voor ons het feit dat onze gasten bij ons terug blijven komen.

Ons verhaal

Loop je op een mooie dag door het bruisende centrum van Grou, dan kun je niet om Wijn-, Tap- & Eethuis Amicaal met haar ruime terras heen. Mensen lachen, glazen klinken en het bedienend personeel snelt tussen de tafels door om alle gasten van alle gemakken te voorzien. Amicaal is een geliefde plek voor bewoners en watersporters. Maar voor die fijne plek is hard geknokt. Ruim dertig jaar geleden spendeerden de ouders van Sellie al hun zuur verdiende spaargeld aan hun grote droom: een eigen café in Grou. “Al hun geld zat in het café, dus de druk was groot. Het móést goed gaan”, weet Sellie. In het voorjaar van 1987 zetten zij een van de eerste terrassen in Grou uit. De 7 tafels en 28 stoelen bleken al snel te weinig. Zat het terrasje vol, dan vroeg mijn vader gasten die een plekje zochten een moment te wachten. Vervolgens snelde hij naar de Blokker aan de overkant van de weg en kocht snel een paar stoelen bij, zodat de gasten konden zitten. Dat vond iedereen prachtig en de investering was meestal dezelfde dag nog terug verdiend.”

Ondanks tegenslagen zette het echtpaar door en langzaam begon het café te bloeien. Elf jaar na de start van het etablissement droegen Sellies ouders het over aan diverse andere exploitanten. Het café was inmiddels uitgebreid met een restaurant, een nieuw concept en een nieuw interieur. Sellie herinnert zich: “Toen mijn ouders in 2011 naar nieuwe exploitanten zochten keken Ronald en ik elkaar aan: als anderen het kunnen, dan kunnen wij het ook. En zo begon een frisse nieuwe generatie met een nieuw concept ‘Wijn-, Tap- & Eethuis Amicaal’. Het vertrouwde van thuis, maar met een avontuurlijke twist. Een warm welkom met een verrassende menukaart. Een fijne plek voor individuele gasten en ruimte voor groepen. “Het verraste me hoe snel je één wordt met een bedrijf”, vertelt Sellie. “We zijn hier altijd. Onze kinderen sliepen rustig boven in de wieg terwijl wij onze gasten bedienden. De beginjaren waren intensief, maar mooi.” Ronald en Sellie investeerden onlangs flink in het terras. Door de overkapping en de heater-parasols kun je hier zelfs in hartje winter lekker warm zitten. Met ruim 200 stoelen heeft Amicaal het grootste terras van Grou. “Zodra het mooi weer is bruist het hier. De oudere jeugd drinkt gezellig een paar speciaalbiertjes op het terras voordat ze op stap gaan, watersporters genieten van een laat diner nadat ze zo lang mogelijk van het water hebben genoten. Vriendinnengroepen boeken een high tea. Ondernemers vergaderen in onze vergaderruimte en lunchen op ons terras. Families dineren privé in onze aparte ruimte. We proberen leuke nieuwe dingen als Sushi Sundays en winterbarbecues, vaak samen met grootcafé Treemter, en blijven dit ook doen. Het leeft hier altijd.”   

Scroll naar boven